Individualni treninzi

Najefikasniji vid vežbanja


Individualni fitness treninzi bez dileme, predstavljaju najefikasniji vid vežbanja. Trener fitnessa je u potpunosti posvećen i fokusiran na vežbača, usmerava ga, koriguje, sprovodi kroz fitness trening i pruža asistenciju i podršku u svakom momentu. U zavisnosti od ciljeva, potreba, zdravstvenog stanja i trenutnog nivoa utreniranosti pravi se i sprovodi adekvatan program fitnessa.


Osnovni benefiti individualnog fitness pristupa su konstantan nadzor, povećana efikasnost treninga (brže postizanje rezultata), učenje pravilnog izvođenja pokreta, smanjenje rizika od povrede, komfor, lagodnost i apsolutni ugođaj.


Ono što velika većina zanemaruje, a od fundamentalnog je značaja i predstavlja neophodan sastavni deo svakog fitness treninga jeste ISTEZANJE. Mi tu imamo drugačiji pristup i akcenat upravo stavljamo na ovu komponentu. Na kraju svakog treninga fitness TRENER sprovodi istezanje za sve mišicne grupe, dok je vežbač apsolutno pasivan i opušten.


Ovakav vid istezanja se primenjuje kao sastavni deo rehabilitacije kod hroničnih povreda mišićno-zglobnog sistema (bolovi u leđima i deformiteti kičmenog stuba) i ima velikih prednosti.


PREDNOSTI OVAKVOG NAČINA ISTEZANJA


Ubrzan oporavak i eliminacija produkata koji izazivaju upalu

Veća sloboda izvođenja pokreta

Poboljšanje cirkulacije

Povećanje fleksibilnosti što drastično smanjuje rizik od povrede

Eliminacija bolova u mišićima i zglobovima